14 krásných let v ČFbU, aneb jak šel čas

19.07.2012 12:44

Jak napovídá nadpis, po 14 letech jsme se rozhodli změnit působiště a přesunout se na „amatérské“ pole. Co všechno přinesla tato dlouhá doba, jak se tvořil náš skvělý kolektiv, kolik jsme dali gólů, jak jsme se rozrostli, tohle všechno a nejen to se pokusím shrnout v následujícím článku.

 

Historie

Od roku 1998, kdy se Dohoda poprvé přihlásila do soutěže, uplynula spousta vody. Na památný první turnaj, který jsme shodou okolností pořádali my, vzpomínáme dodnes. Noční shánění branek po Brně, skládaní mantinelů z laviček a stepů na aerobic, papírový ukazatel skóre, ale také úvodní vítězné utkání kdy jsme pokořili, později slavné Pepino, to už jsou hodně zaprášené zážitky. Za tu dobu nastoupila v modrožluté, později zelenožluté kombinaci dresů celá řada hráčů. Bylo jich celkem 48 z toho 13 ryzích brankářů. Za zmínku stojí, že jen 5 z nás, Martin Huňař, Marcel Hegr, Jan Reichard, Ronald Martini a Tomáš Matýsek, zasáhli alespoň jedním zápasem do každé sezóny. Společně jsme pak zažili 3 postupy do vyšší ligy, ale také 4 pády dolů. Pokud bych měl zavzpomínat na konkrétní zápas, určitě se každému vybaví utkání v Blansku, kdy jsme ještě 4 minuty před koncem prohrávali s velkým rivalem z Moravských Budějovic 2:7, ale dokázali jsme vyrovnat, čímž jsme se dostali na vítěznou vlnu a 2 sezóny za sebou postoupili. Poslední 3 ročníky jsme hráli Jihomoravský přebor a letos, v roce 2012 jsme se tedy rozhodli pro změnu. Jestli bude k lepšímu, to se teprve ukáže.

 

Výběr ze statistik

Dohoda Brno odehrála celkem 328 soutěžních zápasů, z toho 298 ligových, 2 barážové (1999), 3 v Českém poháru (2001, v Havířově nám ukradli většinu dresů), 3 na Slavkov Open (2007, Turnaj jsme vyhráli bez ztráty bodu), 6 na Psycho cupu (2003), 7 na Slavkov Open (2003), 4 na turnaji v Jedovnicích za účasti špičkových hráčů z celé ČR (2006) a 5 na neoficiálním turnaji v Hrušovanech (2005, opět vítězové bez ztráty bodu.) Nejčastěji jsme se střetli s týmem Falcons, ať už to bylo „áčko“ nebo „béčko“. Nejkrutější porážku jsme utržili od Bučovic, kdy jsme na podzim 2005 prohráli 0:18. Naopak nejvyššího vítězství jsme se dočkali v Pohořelicích, kde jsme rozdrtili MZLU 22:1.

Pokud někoho zajímají individuální statistiky, může do nich nahlédnout zde (hráči) a zde (brankáři). V těchto číslech bohužel nejsou započítány turnaje v Jedovnicích a Hrušovanech, kde se nám je nepodařilo zjistit.

 

Nejen florbalem živ je člověk

I mimo sportovní haly jsme rozhodně nezaháleli. Martin se Šárkou zahájili 2.9.2000 vlnu svatebních obřadů. Celkem jsme navštívili už 18x radnici nebo kostel. Premiantem je Roman Adámek, který to stihl již 2x. Jednou se do chomoutu lapili Tomáš, Ronald, Tesák, Máca, Marek, Karel, Pítr, bratři Vašíčci, Martin Grosman, Pepa, Vašek, Martin Reich, Zbyněk, Michal Krejčíř a téměř na den přesně po 12 letech po Martinovi, bude „ověnčen“ i Fajne .

Nemůže to pokračovat jinak než dětmi. K dnešnímu dni (19.7.2012) se členům Dohody narodilo už 29 dětí a 3 další jsou na cestě (Vašek, Adik, Tomáš). Největšími kanci jsou Pítr a Fajne, kteří to berou rovnou po dvou. Dvě děti kromě nich má ještě Martin Huňař, Máca, Tesák, Marek, Mike, Martin Führlinger, Pepa, Karel, Bob Skeřil a Zbyněk. Jedna ratolest bydlí u Radka i Michala Vašíčkových, Martina Reicha, Michala Krejčíře a Vaška, který se ovšem brzy přesune do předchozí skupiny .

 

Neštěstí nechodí po horách

Bohužel se ani Dohodě nevyhnula jedna velmi smutná událost. Poslední zářijový den to bude už 11 let, co nás navždy opustil Luboš Bartoněk.

 

Fotbálek

Na jaře 2011 jsme se domluvili, že si půjdeme jen tak zahrát fotbal do Přízřenic. Nakonec z toho vznikla pravidelná letní akce, kterou vyplňujeme florbalovou přestávku. Topinka Bertík, střelba do břevna a zlaté Fajneho kopačky, to je asi hlavní charakteristika každého čtvrtečního odpoledne.

 

Závěr

Závěrem bych Vás chtěl vyzvat, pokud máte chuť, čas a náladu, připište do komentáře pod tento článek svou nejlepší vzpomínku na dobu od tréninků na Náměstí 28.října, kdy nám uprostřed hřiště zavazel sloup, přes rekapitulaci tatarek až do Johnyho barvitého vyprávění o svých zákaznících. Vznikne nám pak ucelená historie našeho týmu. Pokud by měl někdo upřesňující informace o čemkoliv z článku, rád to tam připíšu.

 

Tom

Komentáře

Datum 20.07.2012
Vložil Zbyněk
Titulek Vzpomínky pra pra pra

1 - zmiňovaný první turnaj a Tesákův výraz po rozbalení brnaek od Krejči s komentářem "no nic, jdu si zapálit"
2 - baráž, ve které jsme nechtěli postoupit a po vítězství v rozhofujícím zápase jsme byli nasraní
3 - zápas ve Znojmě s Buldokama "C" s Mlčkouškem, kdy jsme drželi do poloviny stav 3:3 a nakonec prohráli docela těsně a jako jedinej tým jsem od Buldoků nedostali ten rok dvoucifernej příděl.

Datum 23.07.2012
Vložil Zbyněk
Titulek Re: Vzpomínky pra pra pra

Ještě se mi vybavil turnaj v Ostravě a Tesákův dres provoněnej slivovicí - nejpopulárnější hráč na kterýho chtěl každej ze soupeře hrát tu nejtěsnější obranu díky slivovicovému odéru....nebo to byla borovička???

Datum 19.07.2012
Vložil Johny
Titulek Soustředění

Neměli bychom taky zapomenout na naše skvělé "rodinné" soustředění v Blansku. Pro mě rozhodně jeden z nej zážitků v Dohodě. Kdy to vlastně vůbec bylo? 2007 nebo 2008?

Datum 19.07.2012
Vložil Tomáš
Titulek Re: Soustředění

Soustředění bylo 5.-8.7.2007:)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode