FbC Dohoda Brno - F.A.T.R. Dubňany B

09.02.2008 14:43

FbC Dohoda Brno - F.A.T.R. Dubňany B
6:5
(3:3 - 2:2 - 1:0)

09/02/2008 - Znojmo

9.2.2008 jsme jeli do Znojma na další zápasy. Celý týden ovšem chodily omluvenky a vůbec to nevypadalo dobře. Nakonec nás jelo jen 7+1.

Náladu nám trošku spravil fakt, že soupeř měl stejný počet hráčů. Definitivní potvrzení vynikající pohody v šatně provedl Zrzi, když si zabandážoval zdravou nohu místo poraněné 

Zápas začal famózně. Majkl vyhrál bully, Máca přesně přihrál Tomášovi a v 8. sekundě jsme vedli 1:0. Byl to nejrychlejší gól v historii Dohody. Od začátku to bylo vyrovnané utkání. Pepa si zachytal ještě v první minutě. Ve 4. minutě rozehrál Karel volný úder a Pavel šikovně změnil směr míčku – 2:0. Vypadalo to velmi nadějně. Dostávali jsme se v pohodě do šancí, ale jak už to bývá, srazil nás nešťastný gól. Nevinná střela byla několikrát tečována a nakonec se nějak dokutálela do naší branky – 2:1. V 10. minutě bylo vyrovnáno. Pěknou kombinaci zakončil soupeř brilantně – 2:2. To ale zdaleka nebylo v 1. třetině všechno. Už o minutku později přihrál Karel Majklovi a ten míček doslova dotlačil za čáru – 3:2. Na přestávku se šlo ale za nerozhodného stavu. Nepokrytý útočník trefil přesně k tyčce – 3:3.

Druhá část začala přece jen opatrněji. Dubňany se snažily držet míček na svých holích, ale nevyhnuly se chybám a z toho pramenily naše brejky. 2x za sebou se ocitl ve střelecké příležitosti Pavel, poté se podařilo párkrát Karlovi zamotat obraně hlavu. Již tradičně se po pravém křídle probíjel Majkl. Gól přinesla až 26. minuta. Tomáš rozehrával roh, Máca se před brankou krásně uvolnil a míček umístil k tyčce – 4:3. Tento stav trval jen pár vteřin. Nechali jsme se strhnout útočením a inkasovali jsme z brejku – 4:4. O 20 sekund později už jsme prohrávali, když se trochu náhodně trefil soupeř z otočky – 4:5. Naštěstí to bylo dnes jediné vedení Dubňan a netrvalo dlouho. Ve 28. minutě přihrál Tomáš Karlovi do brejku a po jeho efektní ekvilibristice byl stav 5:5.

Třetí třetina přinesla asi nejhezčí florbal. Hrálo se nahoru dolů a šance střídala šanci. Rozhodčí velmi citlivě posuzovali všechny situace a přispěli svým dílem k pohlednému zápasu. Hned na začátku jsme se ubránili oslabení a vytvořili si několik šancí. Jak se blížil konec bylo jasnější, že jediný gól všechno rozhodne. Ve 40. minutě dostal Majkl desítku a my jsme věděli, že musíme dohrát zápas bez něj. Po dalším ubráněném oslabení jsme to byli naopak my, kdo si zahrál přesilovku. Pavel velmi odvážně vnikl do obrany a vybojoval vyloučení. K rozehrání se postavil Tomáš a nabil Zrzimu. Jeho střela jen těsně minula cíl. Potom jsme si několikrát vyměnili míček po ose Karel – Tomáš – Zrzi. Nakonec to přišlo. Tomáš vylákal obránce až k sobě, přihrál opět Zrzimu, ten si krásně udělal pár kroků na střed a utěšenou střelou do šibenice rozhodl zápas - 6:5. FATR sice ještě zahrozil, ale my jsme to i s trochou štěstí ubránili a natáhli jsme naši sérii vítězných zápasů už na 2

Byl to velmi vyrovnaný zápas, který mohl vyhrát kdokoliv. Tentokrát jsme opět za přispění našeho brankáře vydřeli vítězství.

Sestava
Brankář: Josef Pirochta
Obránci: Jan Časta, Marcel Hegr, Martin Horák
Útočníci: Karel Komínek, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, Pavel Oppl

Branky (přihrávky)
Matýsek (Hegr), Oppl P. (Komínek), Oppl M. (Komínek), Hegr (Matýsek), Komínek (Matýsek), Horák (Matýsek)

Vyloučení
Horák (2 min. - hra rukou), Oppl M. (2+10 min. - nesportovní chování)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode