FbC Dohoda Brno - VSK VUT Skurut Hai Brno

10.11.2007 16:35

FbC Dohoda Brno - VSK VUT Skurut Hai Brno
2:2
(0:1 - 1:1 - 1:0)

10/11/2007 - Jedovnice

Po dlouhé době nám los dopřál dlouhou pauzu na oběd. Zašli jsme tedy do Olšovce na oběd. Zatímco někdo na zimu přezouvá auto z letních na zimní gumy, jiní jim dokonce kupují boty. Jedna stojí asi 500Kč a prodávají je ve většině zákazů zastavení. Jistému Renaultu se ale asi nelíbila, tak ji nechal Pepa sundat. 

S tradičním soupeřem z brněnské Techniky se hrají téměř pokaždé velice solidní zápasy a ani tentokrát to nebyla výjimka. Akce střídala akci a bylo rozhodně na co koukat. Optickou převahu měl soupeř, ale my jsme měli velice nebezpečné brejky. Nešťastnou minutou pro nás byla ta s číslem 7. Během 15 vteřin se zranili dva naši obránci. Nejprve za naší brankou špatně došlápl Zrzi, ale stihl ještě předat míček Tesákovi. Většina z nás i rozhodčí sledovala právě Zrziho jestli vstane a dopajdá na střídačku, ale to už u druhé branky ležel Tesák a i z jeho výrazu bylo vidět, že dohrál. (bohužel oba kluci teď musí používat berle). My jsme byli nuceni rychle přeházet sestavu. Johny sice tvrdil, že to sám klidně zvládne, ale přesto šli dozadu narychlo Fajne a Martin Grosman. Čisté konto jsme udrželi až do času 14:10, kdy se po několika velmi kvalitních Pepových zákrocích nakonec prosadil jeden z oranžových útočníků 0:1.

Od druhé třetiny jsme opět změnili sestavu. Dopředu šel přece jen dravější Fajne a Tomáš se přesunul dozadu. Než jsme si ale na nové funkce zvykli, chvilku to trvalo. Byli jsme pod obrovským tlakem a jen díky Pepovi a štěstí jsme neinkasovali. Tlak ukončili sami hráči soupeře, když se podruhé prosadili – 0:2. Od té doby ale asi chtěli už jen bránit výsledek a hra se vyrovnala. My jsme hrozili z brejků. Mike se tlačil dopředu, Fajne ho podporoval a Pítr zkoušel štěstí střelami ze střední vzdálenosti. Ve 23. minutě to konečně přišlo. Pavel vybojoval v rohu míček a posunul na Fajneho. Ten se obtočil kolem obránce a přesnou střelou snížil – 1:2. To nám velmi pomohlo a začali jsme si věřit. Hra byla velmi vyrovnaná a oba brankáři se činili. Druhá třetina skončila zaslouženou remízou.

Poslední část hry začal soupeř náporem, ale tentokrát už jsme ho nepustili tak blízko k brance, tak to zkoušeli z větší dálky. To se nám dařilo blokovat a přecházet do brejků. Všichni už jsme byli sžití se svými novými posty a bylo to z naší strany velmi dobré defenzivní představení. 37. minuta byla pro nás důležitá. Nejprve Pepa skoro zázračně chytil pokus o zasunutí zpoza branky, předal míček Tomovi, ten se zbavil dvou hráčů a vyslal do samostatného úniku Pítra, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou napříč brankovištěm na Majkla a bylo vyrovnáno!!! – 2:2. Půl minuty před koncem se ještě nadechl k velkému sólu Tomáš, oběhl po pravé straně všechny soupeře, ale jeho bekhendový pokus skončil bohužel na tyčce.

Zápas skončil zaslouženou remízou a jen se potvrdilo, že čím je nás míň, tím líp dokážeme bránit. Rozhodně to nebyl náš tradiční ofenzivní uragán a i díky tomu jsme se posunuli na předposlední místo tabulky a získali 1. bodík.

Špatnou zprávou jsou naši zranění. Tesák i Zrzi skončili v nemocnici a vypadá to opravdu na dlouhou absenci. Naštěstí se už do dobré formy dostává rekonvalescent Martin Huňař, takže budeme mít pro příště velkou posilu. I David Podobský už trénuje, takže se máme na co těšit.

Sestava
Brankář: Josef Pirochta
Obrana: Jan Časta, Martin Horák, Richard Tesař
Útok: Martin Grosman, Peter Kucharík, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, Pavel Oppl, Jan Reichard

Branky (přihrávky)
Reichard (Oppl P.), Oppl M. (Kucharík)

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode