FbC Sokol Dynamo Bučovice B - FbC Dohoda Brno

23.02.2008 14:45

FbC Sokol Dynamo Bučovice B - FbC Dohoda Brno
5:10
(3:3 - 1:6 - 1:1)

23/02/2008 - Slavkov

Poslední únorový víkend patřil opět naší lize. V malé hale ve Slavkově nás čekal „turnaj smrti“. Měli jsme se utkat s prvním a druhým týmem soutěže. Bylo nás tentokrát dost, mohli jsme hrát na dvě pětky.

První zápas nás čekaly Bučovice. Tohle mužstvo se nám ještě nikdy nepodařilo porazit, ale už minulý vzájemný zápas naznačil, že letos by to šlo.

Úvod zápasu nám vyšel. Předvedli jsme pár rychlých akcí a získali si respekt soupeře. Přesně v polovině první třetiny rozehrál Tomáš aut od levého mantinelu a David přesnou střelou k tyčce otevřel skóre – 1:0. Byl to zároveň jeho první gól za Dohodu. O půl minuty později vypíchl Tomáš míček na půlce, poslal na Karla, ten vystřelil a velice důrazný Mike dorazil – 2:0. Ještě v té samé minutě fauloval Martin Grosman unikajícího protivníka a následovalo trestné střílení. S tím si ovšem Pepa hravě poradil. To rozhodlo, že Martin musel zůstat na trestné a hráli jsme oslabení. Po jedné ze skrumáží v našem brankovišti jsme byli rádi, že v brance skončil jen míček, protože to chvilku vypadalo, že přišel Pepa o ruku - 2:1. Hrálo se vyrovnaně, šance byly na obou stranách, ale již tradičně nastal náš krátký výpadek a Dynamo trestalo. Dvě branky dělilo jen 23 sekund – 2:3. Krátce před koncem první části nám rozhodčí nadělil přesilovku. S tou jsme se popasovali solidně. První dvě akce soupeř ještě odvrátil, ale pak Martin Huňař krásně uvolnil Tomáše a bylo vyrovnáno – 3:3.

O přestávce ještě nikdo netušil, co se nám v následující patnáctiminutovce podaří. V 18. minutě poslal Martin H. po mantinelu dlouhou přihrávku na Pítra, ten se řítil z levé strany na bránu, zprava se ještě nabízel Karel, ale nečekaná a hlavně přesná střela k bližší tyčce nás dostala do varu – 4:3. O 69 vteřin později nabral Martin H. rychlost, vyškolil několik protihráčů, a přestože byl několikrát faulován dokázal nekompromisně zavěsit pod víko – 5:3. Za půl minuty ještě svitla Bučovicím naděje, když snížili na 5:4, ale pak již patřila 2. třetina jen nám. Ve 22. minutě přihrál Karel perfektně do druhé vlny Tomášovi a jeho střela prosvištěla brankáři mezi nohama do sítě – 6:4. O minutu později se obránci Dynama špatně domluvili a namazali opět Tomášovi, který zrovna naskočil ze střídačky – 7:4. Ve 25. minutě se po další krásné Karlově přihrávce prosadil Mike a zvýšil na 8:4. Tuhle třetinu snů pak zakončil Fajne, který si nohou zpracoval Davidovu nahrávku a střelou po zemi uzavřel prostřední část hry – 9:4.

Pro nás ovšem nebylo nic rozhodnuto. Víme totiž, že dokážeme přijít o náskok velmi rychle. Jenže již v první minutě závěrečné části vybojoval Fajne a Pítr míček v rohu a David, který se ocitl sám v ideálním místě na střelu předvedl, jak se zakončuje bekhendem – 10:4. Od této chvíle jsme věděli, že máme nahráno a už jsme se tolik nehrnuli dopředu. Bučovice toho využily a vytvořili si optickou převahu. Nám se ale dařilo blokovat většinu střel a když ne, tak Pepa čaroval. 39. minuta přinesla poslední gól zápasu – 10:5.

Byl to docela zajímavý zápas a musíme pochválit nejen sebe , ale taky soupeře, který hrál tentokrát velmi korektně a sympaticky a taky rozhodčí, kteří nedopustili žádné diskuse.

Sestava
Brankář: Josef Pirochta
Obránci: Jan Časta, Martin Grosman, Marcel Hegr, Martin Huňař
Útočníci: Karel Komínek, Peter Kucharík, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, David Podobský, Jan Reichard

Branky (přihrávky)
Podobský (Matýsek), Oppl M. (Komínek), Matýsek (Huňař), Kucharík (Huňař), Huňař (-), Matýsek (Komínek), Matýsek (-), Oppl M. (Komínek), Reichard (Podobský), Podobský (Kucharík)

Vyloučení
Grosman (2 min. - sekání)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode