FBK Panthers Ratíškovice - FbC Dohoda Brno

15.09.2007 14:34

FBK Panthers Ratíškovice - FbC Dohoda Brno
6:5
(1:2 - 3:2 - 2:1)

15/09/2007 - Dubňany

Před druhým zápasem jsme si dali kofolu a šli na to. Už při rozcvičce bylo na soupeřích vidět, že se zdaleka nejedná o tak kvalitního soupeře jako bylo Znojmo a že půjde tedy o boj, kde technika nemá místo.

To se potvrdilo hned od úvodu zápasu. Hokejky trpěly, florbal by v tom odborník těžko hledal. Rozhodčí to překvapivě nechali tak. Po sérii faulů ve středu hřiště se najednou třepala síť v naší brance – 0:1. Naštěstí jsme v 8. minutě využili pomalého střídání domácích a po přihrávce Martina H. vystřelil z první Pavel a pod ležícím brankářem otevřel i naše skóre – 1:1. Kvalita hry se ani poté nezlepšila. Cestu k bráně si v 11. minutě našla dvojice Pítr – Majkl a poprvé jsme letos okusili jak chutná vedení – 2:1.

Opět se nám povedl nástup do 2. třetiny a už v 16. minutě jsme vedli 3:1. Tesák se dostal na půlce k míčku, milimetrovou bekhendovou přihrávkou našel před brankou Pítra a ten rovněž bekhendem zvýšil naše vedení. To nám ale vydrželo jen minutu a bylo to 3:2. Poté už se na nás nemohl zezadu dívat Johny, vzal míček, pelášil s ním až na půlku soupeře, přesnou tvrdou přihrávkou našel Majkla a bylo to 4:2. Soupeř do té doby působil spíše jako obranářský tým, ale začal vystrkovat růžky. V polovině zápasu přišla pro nás velmi nepříjemná chvilka. Martin H. vyvážel míček z naší půlky a byl velmi nešetrně sestřelen obráncem, kterého vůbec nezajímal balónek. Podle rozhodčího se jednalo o čistý zákrok a tvářil se velmi otráveně, protože Martin zůstal na zemi a tak musel přerušit hru.(Martin má bohužel ruku v sádře a zatím nevíme, kdy nám bude moct opět pomoct.) Po tomhle zákroku se ze hřiště vytratil i poslední zbytek florbalu a začalo se prasit. Jeden škaredý zákrok střídal druhý a rozhodčí jen koukali. Bohužel tento stav vyhovoval více neobratnému soupeři a tak se jim ještě v této části hry podařilo vyrovnat na 4:4.

Velká nervozita se přenesla i do 3. části. Vyvrcholilo to potyčkou, po které se konečně vylučovalo. Sice na obou stranách, ale aspoň jsme poznali, že je na hřišti i rozhodčí. Na přelomu 38. a 39. minuty jsme měli výpadek v obraně a Ratíškovice si vytvořili rozhodující náskok – 4:6. My jsme sice byli florbalovější, ale už se nám povedlo jen kosmeticky upravit skóre na 5:6. Postaral se o to po Fajneho přihrávce Majkl, který tak dokončil hattrick.

Do příštího turnaje se musíme nějak zmobilizovat. Horší je, že určitě nebude hrát náš kapitán.

Chyběla nám souhra, kterou musíme natrénovat a hlavně bojovnost, ale to už musí každý sám vědět, kolik do toho dal a jakou má ještě rezervu.

Sestava
Brankář: Josef Pirochta
Obránci: Jan Časta, Martin Grosman, Martin Huňař, Richard Tesař
Útočníci: Tomáš Bartoněk, , Peter Kucharík, Ronald Martini, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, Pavel Oppl, David Podobský, Jan Reichard

Branky (přihrávky)
Oppl P. (Huňař), Oppl M. (Kucharík), Kucharík (Tesař), Oppl M. (Časta), Oppl M. (Reichard)

Tresty
Podobský (2 min – ruka), Bartoněk (2 min – hrubost), Oppl P. (2 min – blokování hole)

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode