Florec Brno - FbC Dohoda Brno

09.02.2008 14:43

Florec Brno - FbC Dohoda Brno
4:4
(1:1 - 2:1 - 1:2)

09/02/2008 - Znojmo

Po příjemném obědě nás čekalo brněnské derby. Hráčů soupeře bylo mnoho a jejich brankář měřil snad 3 metry. Rozhodně jsme si nemysleli, že nás čeká nějaká procházka růžemi. Od prvních sekund nás vůbec nešetřili. Vytvořili si tlak, ale přesto jsme se dostali do vedení my. Karel našel žabičkou Majkla a jeho bekhend skončil v brance – 1:0. Tentokrát už rozhodčí nebyli tak kvalitní a nejvíc jim šel arogantní úsměv. Během první třetiny nás 2x zastavili v brejku a neponechali výhodu ve vyložené šanci. Vedení jsme udrželi 3 minuty. Potom se opět chytla zcela náhodná střela 2x tečovaná 1:1. Florec se snažil vyprovokovat našeho Pepu neustálými sekerami dávno poté, co měl míček pod kontrolou. Nakonec se jim to povedlo a Pepa byl vyloučen. Oslabení jsme zvládli v pohodě, ale bylo jasné, že to bude boj. Začalo se přitvrzovat. Rozhodčí nestíhali a na hřišti se množily zákeřnosti.

O přestávce proběhly nějaké výměny názorů mezi všemi aktéry zápasu. Doteď nevím, co rozhodčí myslel větou „Hej kapitáne, nemáš právo nás hodnotit, to může jen kapitán.“

Prostřední část pokračovala stejně jako ta první. Provokace narůstaly a chvilkami se pěkně jiskřilo. Ve 22. minutě rozehrával Tomáš roh. Zkoušel stejný signál na Mácu jako v prvním zápase, ale Máca tentokrát minul míček. Naštěstí stál vedle Karel a pohotově nás poslal do vedení – 2:1. Potom opět následovala pasáž, kdy toho opravdu nebylo mnoho k vidění. Hokejky, nadávky a lidé létali vzduchem. Naštěstí to byl poslední zápas dne a na tribunách už nezbylo mnoho diváků. Na přelomu 28. a 29. minuty jsme si vybrali chvilku nepozornosti a soupeř otočil stav – 2:3.

Sice to vypadalo, že se vše zklidnilo, ale opak byl pravdou. Pepa byl několikrát osekán jako píšťalička a rozhodčí nereagoval. My jsme zatím drželi nervy na uzdě a snažili se hrát, ale ve 41. minutě se to už nepovedlo Pepovi a dostal 2+10. Do brány musel Karel. Hned z první střely jsme inkasovali – 2:4. Tento gól byl řádně okomentován naším soupeřem, protože si kluci v červeném mysleli, že to mají v kapse. Jejich poznámky neměly se sportem nic společného, ale my jsme vytáhli dva trumfy. Naši bojovnost a Pavla. Pavel odseděl tento den již třetí trest a ani jeden nebyl jeho. Hned po bully se ocitl sám před brankářem a chladnokrevně snížil – 3:4. Měli jsme novou motivaci. Bod jsme si prostě zasloužili a chtěli jsme ho za každou cenu. Skákali jsme po hlavě do střel, řezali je stejně jako oni nás. Nakonec se ve 43. minutě prosadil po Majklově přihrávce opět Pavel a bylo vyrovnáno – 4:4. Poslední dvě minuty jsme odehráli pod tlakem, ale šance už neměl nikdo. Až 2 vteřiny před koncem zachránil Karel bravurním zákrokem bod.

Byl to opravdu těžce vydřený bod, který se snad bude hodit. Dalšího komentáře k tomuto zápasu se zdržím

Sestava
Brankář: Josef Pirochta (od 34:29 Karel Komínek)
Obránci: Jan Časta, Marcel Hegr, Martin Horák
Útočníci: Karel Komínek, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, Pavel Oppl

Branky (přihrávky)
Oppl M. (Komínek), Komínek (Matýsek), Oppl P. (Matýsek), Oppl P. (Oppl M.)

Vyloučení
Horák (2 min. - sekání), Pirochta (2+2+10 - nesportovní chování)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode