SK Florbal Sivice - FbC Dohoda Brno

23.02.2008 14:45

SK Florbal Sivice - FbC Dohoda Brno
4:4
(0:1 - 2:1 - 2:2)

23/02/2008 - Slavkov

Nebylo to letos poprvé, co jsme hráli se Sivicemi ve Slavkově. Poprvé z toho byl debakl 2:10, ale naše vzrůstající forma dala tušit, že to snad nebude tak jednoznačné.

Bílomodrý soupeř to myslí s postupem vážně a hned od prvních minut nám to dával najevo. Hrál přesně a hlavně tvrdě. Byli jsme od prvních momentů pod tlakem a většinu první třetiny se bránili. Pepa chytal velmi dobře a my jsme jen občas vyráželi k nějaký brejkům, ale nic z toho nebylo. Paradoxně v době největšího tlaku soupeře padl gól do jejich branky. David přihrál Mácovi a jeho bombu zastavila až síť – 1:0. Dál jsme odolávali tlaku Sivic. Jednu střela zastavila tyčka, další dvě proletěly jen velmi těsně vedle. Ubránili jsme se ve dvou oslabeních, ale na přesilovku v závěru třetiny už nebyla síla.

Ve druhé třetině už jsme tlaku soupeře neodolali. Ve 21. minutě bylo vyrovnáno a protože jsme se nepoučili z chyby, přišel i vedoucí gól Sivic – 1:2. Zápas měl pořád stejný obraz. Soupeř tlačil a my vyráželi do protiútoků. Po jednom ze závarů u naší branky vytáhl Pepa nejkrásnější zákrok nohou a podržel nás asi v nejtěžší chvíli zápasu. Když ke konci druhé třetiny tlak mírně povolil, využili jsme situace my a několika střelami jsme taky vyzkoušeli, jestli jejich brankář dává pozor. Ujala se až narážečka Martina H. s Tomem. Martin si potáhl míček z obrany, přihrál doleva Tomášovi, ten prostrčil zpět na střed na Martina a jeho střela se třepotala v šibenici – 2:2.

Třetí třetina už byla přece jen vyrovnanější. My se dostávali do zakončení častěji, ale o to jsme měli otevřenější zadní vrátka a hrozilo přečíslení. Ve 37 minutě jsme opět otočili zápas na svoji stranu. Karel, který se na tomto turnaji soustředil pouze na gólové přihrávky nahrál Davidovi a tento náš severský hoch poslal Dohodu do vedení – 3:2. Sivice ještě přitvrdily. Každé přidržení míčku nás řádně bolelo. Vedení jsme udrželi až do 42. minuty, kdy soupeř vyrovnal – 3:3. Už už to vypadalo, že se pokusíme ubránit remízu, ale Johny byl proti. Rozběhl se přes celé hřiště, oběl 3 protihráče a zavěsil nad rameno bezmocného brankáře – 4:3. Teď to pro změnu vypadalo, že vyhrajeme, ale ani tohle neplatilo. 44. minuta znamenala opět vyrovnání na 4:4. V poslední minutě ještě Sivice nastřelily břevno.

Soupeř byl v tomhle utkání lepší, ale my jsme bojovali až do konce a myslím, že bod je zasloužený. Pepa se dostává do slušné formy a to je do závěrečných bojů o záchranu vynikající zpráva. Navíc David Podobský začal dávat góly a jeho bilance za tento turnaj (3+2) je taky příslibem

Sestava
Brankář: Josef Pirochta
Obránci: Jan Časta, Martin Grosman, Marcel Hegr, Martin Huňař
Útočníci: Karel Komínek, Peter Kucharík, Tomáš Matýsek, Michal Oppl, David Podobský, Jan Reichard

Branky (přihrávky)
Hegr (Podobský), Huňař (Matýsek), Podobský (Komínek), Časta (-)

Vyloučení
Hegr (2 min. - nedovolené bránění), Pirochta (2 min. - nedovolené bránění), Podobský (2 min. - hra bez hokejky)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode